Δημιουργία QR Code

Τα QR codes είναι μια μορφή μηχανικού κώδικα που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών και τη μεταφορά τους μεταξύ διαφόρων μέσων. Ο όρος “QR” προέρχεται από τον όρο “Quick Response”, καθώς οι κώδικες QR είναι σχεδιασμένοι για να μπορούν να αναγνωστούν γρήγορα από συσκευές ανάγνωσης κώδικα, όπως κινητά τηλέφωνα ή tablet.

Οι κώδικες QR αποτελούνται από μαύρες τετράγωνες κουκκίδες που τοποθετούνται σε ένα λευκό τετράγωνο φόντο. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε έναν κώδικα QR μπορεί να είναι κείμενο, διευθύνσεις URL, συνδέσμους προς ιστοσελίδες, πληροφορίες επαφής, ηλεκτρονικές κάρτες επιχείρησης, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο για τον αναγνώστη.

Οι κώδικες QR χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως η διαφήμιση, η συσκευασία προϊόντων, η ταυτοποίηση, η αποθήκευση πληροφοριών επαφής, η πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλα. Τα κινητά τηλέφωνα συνήθως διαθέτουν εφαρμογές που μπορούν να διαβάσουν και να ερμηνεύσουν τους κώδικες QR, παρέχοντας έτσι άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχουν.

Δημιουργία QR Code

Πως γίνεται η χρήση QR Code από smartphone;

Η χρήση ενός QR code από ένα smartphone είναι αρκετά εύκολη και απαιτεί μόνο μια εφαρμογή σάρωσης QR code. Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να σκανάρεις έναν QR code με το smartphone σου:

  1. Κατέβασε μια εφαρμογή σάρωσης QR code: Εγκατέστησε μια εφαρμογή σάρωσης QR code από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σου. Δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τον Σαρωτή QR Code του Google για συσκευές Android και την ενσωματωμένη λειτουργία Κάμερα/Φωτογραφική Μηχανή των συσκευών iOS.

  2. Ανοίξτε την εφαρμογή σάρωσης QR code: Εκκίνησε την εφαρμογή που κατέβασες για να ξεκινήσεις τη σάρωση.

  3. Στοχευτήστε την κάμερα του smartphone σου προς τον QR code: Στρίψτε την κάμερα του smartphone σας προς τον QR code που θέλετε να σαρώσετε, έτσι ώστε να βρίσκεται στο κέντρο του πλαισίου που εμφανίζεται στην οθόνη.

  4. Περιμένετε μέχρι να αναγνωριστεί ο QR code: Η εφαρμογή θα αναγνωρίσει αυτόματα τον QR code και θα προβάλει τις πληροφορίες που περιέχει.

  5. Εκτέλεσε τις ενέργειες που θέλεις: Ανάλογα με το περιεχόμενο του QR code, μπορείς να ανοίξεις μια ιστοσελίδα, να δεις ένα βίντεο, να αποκτήσεις πληροφορίες επαφής, και πολλά άλλα. Η εφαρμογή σάρωσης QR code θα σε κατευθύνει αυτόματα στη σωστή δράση.

Scroll to Top

ΔΩΡΕΑΝ 15' call

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για μια πρώτη επαφή 15 λεπτών ώστε να συζητήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησης σας! 🍪